.

1 2 3

środa, 21 września 2011

Jaszczurka z kukurydzy

napisane przez Urwiskowo o godzinie 08:55 5 Komentarzy

Danie banalnie proste i nadaje się zarówno na co dzień jak i od święta :D

Kukurydzę wrzucamy na wrzątek i gotujemy jakieś 10-15 min. Pamiętajcie by NIE SOLIĆ WODY bo kukurydza będzie twarda. Leciutko solimy po ugotowaniu. Z zielonej papryki wycinamy łapki jaszczurki a z czerwonej oczy i język. Dodatkowo oczy dekorujemy kropelką majonezu. I jaszczurka z kukurydzy gotowa :)

Smacznego 


5 komentarzy :

  1. Jeszcze nigdy w życiu nie jadłam kukurydzy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Prześliczna i przesmaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ha ! to juz wiem, czemu moja zawsze byla taka twarda i paskudna w smaku ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja moja gotowalam i gotowalam chyba z godzinę i dalej była twarda jak kamień,a nie dałam ani odrobiny soli :P
    Nie mam pojęcia co było nie tak,ale więcej się już nie biore za kukurydzę w kolbach :P
    Marta mama Nikusia

    OdpowiedzUsuń

shareThis